Skip to main content
Vesti

Exit i Visa u akciji pod sloganom „Prisloni, uštedi i podrži“

By 28.08.2020mart 21st, 2021No Comments

Sa ciljem pružanja podrške malim biznisima u prevazilaženju posledica koronavirusa, EXIT i kompanija Visa su pokrenuli platformu pod nazivom „Velika bina za male biznise“, pružajući im besplatnu medijsku promociju, vidljivost na specijalno kreiranom sajtu www.binazabiznise.rs i društvenim mrežama dveju kompanija. Zainteresovani mali biznisi mogu se uključiti u projekat putem pomenutog sajta.

Istovremeno, za sve kupce koji požele da pruže pomoć bilo kom od preduzeća istaknutog na sajtu, obezbeđen je popust na kupovinu pri beskontaktnom plaćanju Visa karticama, pod sloganom „Prisloni, uštedi i podrži“. Platforma je osmišljena sa željom za spajanjem malih preduzeća i njihovih potencijalnih kupaca te povezivanjem oko iste vizije da se podrži MSP sektor u borbi sa posledicama koje je pandemija koronavirusa izazvala po njihovo poslovanje i izgradi lojalna baza kupaca.

„Kao društveno odgovorna kompanija, ove godine smo dodatno posvećeni pružanju podrške malim biznisima kroz globalnu incijativu Whereyoushopmatters kako bi im pomogli da uprkos izmenjenim okolnostima ostvare pozitivne rezultate poslovanja. Verujemo da u ovakvom trenutku, imamo posebnu odgovornost da podržimo oporavak ekonomije i naše poslovne resurse i ekspertizu primenimo u partnerstvu sa drugim institucijama i kompanijama sa kojima inače sarađujemo. Sa kompanijom EXIT, istaknutim ambasadorom održivog poslovanja u regionu i našim višegodišnjim partnerom, delimo istu filozofiju o neophodnosti pružanja pomoći lokalnoj zajednici što ćemo praktično realizovati kroz ovu i niz drugih inicijativa.“, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.

Brojne grane privrede su za vreme pandemije doživele drastičan pad prihoda, a nezavisno od oblasti kojom se bave, izuzetno veliku štetu pretrpeli su upravo mali biznisi. Podaci kompanije Visa iz ove godine govore da je oko 82 odsto trgovaca zabrinuto za budućnost i uviđa ozbiljan uticaj usporavanja aktivnosti na svoje poslovanje.

„Projekat ‘Velika bina za male biznise’ rezultat je želje da u ovim izuzetno teškim i neizvesnim vremenima pronađemo način kako da pomognemo našim sugrađanima i njihovim poslovima jer mali preduzetnici čine vitalan deo srpske ekonomije. Raduje nas činjenica da smo i u ovom projektu s Visom, našim dugogodšinjim partnerima jer sa tako uticajnim partnernom možemo mnogo da postignemo“ – izjavio je Ivan Petrović, predsednik Upravnog odbora EXIT Fondacije.

U akciju „Velika bina za male biznise“ se do sada priključilo više malih preduzeća iz najrazličitijih oblasti, među kojima su ugostiteljstvo, hrana i piće, fitness i wellness, putovanje, nega i lepota, odeća, obuća, modni dodaci te izdavaštvo.

EXIT x VISA. Sva prava zadržana © 2021